25 Eylül, 2020

Kendine Zaman Ayırmak

 Güzel bir güne uyandığını düşünmek istedi. Farklı bir enerji hissediyormuş. Kahvaltı yapayım ki zinde olayım diye geçirdi içinden. En sevdiği peyniri çıkardı dolaptan, reçeller, domates salatalık, canı ne istediyse onlar vardı sadece. Bir yandan kahvaltısını yaparken, bir yandan da e postalarını kontrol ediyordu. Bugünü kendine ayıracaktı öyle geçirmişti içinden. Ne isterse öyle olacaktı tüm gün. Telefonunu sessize alacaktı. Kendi kendisiyle vakit geçirecekti sadece... Ortalığı toparladıktan sonra kalan dakikaları sevdiği müziklerle hareketlendirmeye başladı. Biraz daha açtı sesi ve işte o şarkı çalmaya başladı... https://www.youtube.com/watch?v=RBumgq5yVrA


 Hangi dakikaları kendimiz için ayırıyoruz? Oradan oraya koştururken her detayı hatırlıyoruz da kendimizi unutuyoruz ya bazen. Ne yapmak istediğimizi, nerde olmak istediğimizi atlıyoruz. Bir saatte olsa kendimiz için ayırsak ya! Hani ilkokulda çalışma programı yaparken boş zaman yazardık ya onun gibi bir şey uygulasak ya kendimize. Yaşımız büyüdükçe boş dakikalarımız azalıyor gibi. Oysa biz de küçükken sanırdık ki  büyüyünce her şey istediğimiz gibi olacak. Bugün bir farklılık mı yapsak ne? Şu şarkıyı hepimiz dinleyelim de kendimize bir saat ayıralım, aynı küçükken boş zaman dilimlerinde olduğu gibi :)

9 yorum:

  1. Ben son zamanlarda başladım kendime en azından bir yarım saat ayırıyorum

    YanıtlaSil
  2. Çok haklısın .. kendimize biraz zaman ayırma vakti.. o halde bir şarkı önerisi de benden;
    Calum Scott- You are the reason. Bu aralar her sabah dinliyorum, fix ;))

    YanıtlaSil
  3. pekiiiii ayıralııım :)

    YanıtlaSil
  4. Zamanı ikiye ayırmak gerek. Çalışan bir insan için ortalama sekiz saat yaşamınızı başka birine kiralıyorsunuz. Ortalama sekiz saat da uyuyup israf ediliyor. Geriye kaldı sekiz saat. Normal şartlar altında hadi bunun yarısı da ev işleri ve zorunlu kişisel ihtiyaçlara gitsin. Kalan dört saati tepe tepe kullanabiliriz belki:))

    YanıtlaSil