24 Temmuz, 2020

Bob Ross'un tabloları nerede


   "Belki şurada küçük mutlu bir ağaç vardır"
 

  Tam 11 yıl ve 30 sezon boyunca süren TV programı "Resim Sevinci" ile insanlara resim sanatını sevdiren Bob Ross'un orjinal bir tablosuna sahip olmak çok zor. Birçok insanın bugüne kadar orjinal bir Bob Ross tablosuna sahip olmak için gösterdiği çaba sonuçsuz kaldı. Bob, 1983 yılında başladığı ve 403 bölüm çektiği TV programı için her bir resmini tam 3 kez yapıyordu. İlkini programdan önce kendisine rehberlik etmesi için, ikincisi program esnasında ve üçüncüsünü ise program bittikten sonra eğitim setleri ve kitapları için yapıyordu.
 
 Bu tabloların çok büyük bir kısmı, Bob Ross Inc. adındaki şirketin Virginia'daki ofisinin bir odasında, kutuların içinde istiflenmiş şekilde bekliyor. Şirketin bugünkü yöneticisi Joan Kowalski, tabloları satma niyetlerinin olmadığını söylüyor. Özellikle yaptığı üçüncü kopyalarının bazıları, kendisini keşfeden insan ve iş ortağı olan Annette Kowalski'de. Elbette Bob, yalnızca programı için resim yapmadı. Hatta 1991'de The New York Times'a verdiği röportajda 30 bine yakın tablo yaptığını söyledi. Bu yüzden nadiren de olsa bir yerlerden orjinal bir 'Bob Ross' çıkabiliyor. Bob'un ortağı Annette, ortaya çıkan bu tabloların orijinal olduğunu onaylama ve sertifikalarını düzenleme yetkisine sahip tek insan. İmkan olsa hepimiz orijinal bir Bob Ross tablosuna sahip olmak istemez miydik?

 Kaynak: The New York Times

9 yorum:

  1. 3 kere aynı resmi yapmak emek işi. Zaten emek olmadan da böylesine bir başarı elde edilemiyor. :) Tabikiiii isterdikkk :)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel hikayemiş. özellikle suluboya resimleri yapmak zor olsa gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet küçükken Bob Ross izlediğimi hatırlıyorum :)
      Yani herkese göre zorluk derecesi değişir

      Sil
    2. yani yağlıboyayı düzeltebiliyosun da suluboya düzeltilmiyo yaa :)

      Sil
    3. Düzeltmesi zor biraz evett

      Sil
  3. sanatla ilgisi olmayana bile ucundan baktıran, merak uyandıran bi tarzı vardı.

    YanıtlaSil
  4. Küçükken ben de severek izlerdim. Mutlu ağaçlar, bulutlar çizerdi ne güzel. Kendisiyle ilgili ilk defa böyle bir şey okudum, ne kadar çok resim yapmış hem de üçer kez..

    YanıtlaSil